Groot assortiment groente- en biologisch geteelde zaden
Veel Phytophthora resistente pootaardappelrassen
Goede kwaliteit en scherp in prijs
Tuinartikelen en biologisch gewasbeschermingsmiddelen

Over ons

Op vrijdag 25 november hebben van de commissaris van de Koning van Drenthe, Mevrouw J.Klijnsma, in bijzijn van Burgermeester K. Loohuis, het Predicaat Hofleverancier in ontvangst mogen nemen, ter ere van ons 100 jarig gestaan.

9999.WA0002.jpg

 

Hoe het ooit begon: Zaadhandel van der Wal is in 1922 opgericht. Na enkele jaren gevestigd te zijn aan de Grote Kerkstraat tegenover de veemarkt, is het bedrijf in 1927 verhuisd naar de Hoofdstraat O.Z. Vanaf 1940 is het bedrijf  gevestigd geweest aan Hoofdstraat 148 (voormalig Gemeentehuis).
 

oud 1928
Historische afbeelding uit het archief, ca. 1926

pand hoofdstraat
Sinds 1940 is het bedrijf in het voormalige Gemeentehuis gevestigd aan de Hoofdstraat.

Nadat in de tweede helft van de 19e eeuw het verven en turf afgraven ten einde liep. Kwam rond 1900 de tuinbouw tot ontwikkeling in Hoogeveen en de buitendorpen. In dezelfde tijd werd een veiling- en tuinbouw gerelateerde industrie in Hoogeveen gevestigd. In 1923 was de oprichting van conservenfabriek “Kennemer” (later Lucas Aardenburg en Iglo). 

proeftuin hoogeveen

Vanaf 1927 heeft er een explosieve groei  plaats gevonden van het bedrijf. Tot eind jaren vijftig  bestond de hoofdactiviteit uit de teelt en verkoop van tuinzaden en de teelt van spurrie, boekweit, gras- en  klaverzaden en pootaardappelen. Veel teeltactiviteit van spurrie en boekweit vond plaats op de arme Drentse zandgronden. Direct na de oorlogsjaren vond er ook veel contractteelt plaats (verbouw van bonen) voor de veiling en de conservenindustrie. In de zomermaanden werden er in het  buitengebied van Hoogeveen en verder in Drenthe (tot in Schoonoord) bonen geplukt voor de veiling. Door de industrialisatie en welvaart liep deze activiteit in de zestiger jaren ten einde.

agentschap bord

De laatste vier decennia heeft een omschakeling plaats gevonden. Door uitbreiding van het assortiment is een speciaalzaak ontstaan voor tuin, dier en vrije-tijd. Naast groente- en bloemzaden treft u ook aan: tuingereedschappen, gewasbeschermingsmiddelen, tuinmeubelen, meststoffen, diervoeders, dierbenodigdheden en hengelsportartikelen.

Maar onze kernactiviteit zijn wij daarbij niet uit het oog verloren. Nog steeds ligt het accent op zaden en pootgoed.
Alle groente- en bloemzaden worden binnen ons eigen bedrijf verpakt. De aankoop geschiedt van gerenommeerde selectie- en teeltbedrijven, die net als ons bedrijf onder toezicht staan van de NAK-tuinbouw. Elke partij wordt bemonsterd ter controle en geeft dus een waarborg voor kwaliteit. U als kwaliteits bewuste amateurtuinder kan er dan ook zeker van zijn, een goed produkt in handen te hebben. Als bedrijf garanderen wij dan ook kiemkracht en soortechtheid.
Mocht er ondanks onze zorg iets mankeren of u hebt een opmerking over het zaadgoed, laat het ons weten.

winkelingang hoofdstraat 148
Bovenstaande afbeelding is van 1997. Winkelingang Hoofdstraat 148.

nicolaas beetsplein

Sinds 2008 is de winkelingang aan de achterzijde van de Hoofdstraat, aan het Nicolaas Beetsplein.

 

Zaadhandel van der Wal is vanouds een verpakkingsbedrijf in kleinverpakkingen zaden voor de hobby tuinder. Onze afzet markt zijn particuliere amateurtuinders al dan niet verenigd in een volkstuinvereniging. U kunt zaden via onze website bestellen, maar ook afhalen vanuit de showroom aan de A.G.Bellstraat 55 te Hoogeveen. Versturen van pakketten doen wij dagelijks. Levertijden zijn afhankelijk van de seizoensdrukte, tussen 2-4 werkdagen.

 

Zaadhandel van der Wal B.V.
Bezoekadres A.G.Bellstraat  55   
7903 AD  Hoogeveen
Correspondentie:  Postbus 23
7900 AA Hoogeveen

MET INGANG VAN 1 JANUARI 2020 IS ONS BEZOEK-  en AFHAALADRES:
A.G.BELLSTRAAT 55 (industrieterrein De Wieken).

Daar wordt onze nieuwe showroom/online tuinwinkel (1500 m2) gevestigd. 
A.G.Bellstraat is onderdeel van een kleinschalige industrieterrein "De Stadterij" genoemd. Dit industriegebied ligt aan de noordzijde van Hoogeveen - Rondweg Middenveldweg (1 min. van A28. Na de stoplichten op de hoek bij de eerst volgende rotonde. Vrij parkeren. Openingstijden van Ma-Vr: 9:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdag 9:00-13:00 uur

nieuwe pand

Telefoon: 0528 - 26 40 34

Het laatste nieuws

NIEUW VAN GARDENA

Nieuwe lijn kindergereedschap van Gardena. Nu kunnen de kinderen lekker in stijl in de tuin een handje mee helpen.

Zaadgids 2024

De nieuwe Zaadgids 2024 kunt u aanvragen.
Mail ons uw adresgegevens, dan zenden wij u een exemplaar toe.


Onze gratis nieuwsbrief vol met tips ligt 4x per jaar voor u klaar!


Het artikel is toegevoegd aan uw winkelmand.

Bekijk inhoud